AddYT
AddYT

addyt-top-bg

TekstYTmiddel

Data Scientist

Samen met de nieuwe technologie dat ontstaan  is vanwege Big Data, is de nieuwe rol van de Data Scientist gekomen. De Data Scientist kan vanuit grote hoeveelheden ongestructureerde data, data extraheren en vervolgens analyseren. Ongestructureerde data bestaat uit verschillende databronnen zoals bijvoorbeeld emails, video’s, foto’s en social media. Door middel van verschillende technologieën en het schrijven van algoritmes is de Data Scientist in staat om deze data te structureren en te kwantificeren. Deze gewonnen informatie wordt dan ten goede van de  business gebruikt.

De Data Scientist bestaat uit twee rollen:

1. de technische rol (Data Science), waarbij hij/zij beschikt over een groot analytisch vermogen en is in staat om tools en software te gebruiken en algoritmes te schrijven om data te extraheren, structureren en te analyseren. Hierbij is de kennis van computer science, modeleren, wiskunde en statistiek de basis.

2. de functionele rol (Machine Learning), waarbij hij/zij beschikt over een groot zakelijk inzicht en in staat is om de business en IT zodanig te benaderen om positieve invloed te hebben over de business cases. Hierbij zijn communicatieve vaardigheden en het inzicht om de meest relevante business problemen aan te pakken van belang.

Bij traditionele business analyse, wordt vanuit een probleemstelling data verzameld waarop de analyse gemaakt wordt. Bij Data Science is het de kunst om vanuit een pool van data, bestaande uit een groot aantal verschillende databronnen, verborgen inzichten te ontdekken. Dit kan dan leiden tot voordelen in concurrentie, maar ook nieuwe oplossingen voor drukkende business vraagstukken.

 

Lijkt dit je een mooie baan? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam:*
E-mail:*
Mobiel*
-
Bericht:

N.B. Reacties van detacheerders en werving- en selectiebureaus en vacaturesites naar aanleiding van deze vacature worden uitdrukkelijk niet op prijs gesteld en maken geen enkele kans.

facebooklinkedin

addyt-bottom-bg

Onze Partners